Aktualności

W Centrum Przygotowań do Misji Zagranicznych w Kielcach zakończył się obóz szkoleniowy dla uczniów klas III. 
Pod okiem instruktorów Centrum Przygotowań do Misji Zagranicznych w Kielcach młodzież zdobywała praktyczne umiejętności niezbędne w służbie wojskowej. 
Program obejmował m.in.:
- podstawy survivalu,
- naukę obsługi uzbrojenia,
- pierwszą pomoc przedmedyczną,
- musztrę. 
Celem przedsięwzięcia było przybliżenie młodzieży realiów służby wojskowej oraz rozwijanie kompetencji przydatnych w przyszłej karierze zawodowej.

16 października w naszej Szkole odbyła się kolejna edycja akcji honorowego oddawania krwi. Tym razem wydarzenie zakończyło się ogromnym sukcesem – aż 66 osób oddało krew, ustanawiając nowy rekord frekwencji! 
Łącznie zebrano 30 litrów tego bezcennego leku, który może uratować życie wielu osobom. Serdeczne gratulacje i podziękowania dla wszystkich odważnych uczniów, którzy zdecydowali się podzielić cząstką siebie.

Z dumą informujemy, że podczas XXIII Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego z rąk Ministra Obrony Narodowej - Pana Władysława Kosiniaka – Kamysza wyróżnienie odebrało dwóch uczniów Technikum Zawodowego im. Żołnierzy Sił Pokojowych ONZ ZDZ w Kielcach - Adrian Stajniak oraz Hubert Przybylski. Otrzymana nagroda to podziękowanie za poświęcenie i trud włożony w budowanie dumnej i patriotycznej postawy wśród młodych ludzi.

Projekt "Świętokrzyska Edukacja Zawodowa" realizowany jest w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Świętokrzyskiego 2021-2027, Priorytet 8. Edukacja na wszystkich etapach życia, Działanie 08.04 Rozwój szkolnictwa branżowego. Zakres interwencji: Wsparcie na rzecz szkolnictwa podstawowego i średniego (z wyłączeniem infrastruktury).

Ola Musiał i Martyna Piotrowska zapraszają na kulinarną podróż prosto z serca Walencji!
To już trzeci tydzień ich praktyk zawodowych w ramach programu FERS - Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego na zasadach ERASMUS+ nr przedsięwzięcia 2023-1-PL01-KA122-VET-000146920, które odbywają w renomowanej restauracji specjalizującej się w daniach z owoców morza. Dziewczyny z entuzjazmem dzielą się swoimi doświadczeniami, podkreślając przyjazną atmosferę w kuchni oraz możliwość pracy z różnorodnymi składnikami, takimi jak świeże ryby, kalmary czy krewetki.

dziennik

logowanie_office1.jpg

ikona pytania 3

wirtualny spacer

wirtualny spacer