Konkursy przedmiotowe

Ogromnym sukcesem dla Zespołu Szkół ZDZ w Kielcach zakończył się I Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Junior Culinary Cap” w którym Karol Starzyk, uczeń klasy pierwszej Branżowej Szkoły Zawodowej zajął II miejsce. Organizatorem konkursu była Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Finał tych kulinarnych zmagań odbył się 1. lutego 2018 r. w Hotelu Kongresowym w Kielcach.

O miano najlepszego rywalizowali uczniowie szkół gastronomicznych z całej Polski, a do finałowej 8 trafiła dwójka naszych uczniów  – Paulina Sobczyk z IV TŻ i Karol Starzyk z I K. Tematem konkursu był kurczak. Każdy z uczestników tych kulinarnych zmagań do swojego zadania podszedł w nieco inny sposób. Był kurczak w leśnej dolinie, w sosie z palonej cebuli czy też w sosie... czekoladowym. W konkursowym jury zasiadło siedmiu szefów kuchni, a przewodniczył im Kevin Aiston, kucharz, ale też dziennikarz, znany prezenter i osobowość telewizyjna. Decyzją jury zwyciężył Krzysztof Kowalski z Rzeszowa, drugi był Karol Starzyk z Kielc, a trzecia była Katarzyna Płatek z  Buska-Zdroju. Serdecznie gratulujemy wszystkim finalistom i życzymy kolejnych sukcesów.

dziennik

logowanie_office1.jpg

ikona pytania 3

wirtualny spacer

wirtualny spacer